Madspild genereres dagligt i en alarmerende hastighed, efterhånden som verdens befolkning vokser. Hvis vi ikke er omsorgsfulde nok til motatos at skåne miljøet, kan madaffaldet nemt fylde hele lossepladsen op på ingen tid overhovedet.

Heldigvis er der bedre måder ketchup end at smide alt madaffaldet ud på affaldspladsen. Ormeopdræt er en fantastisk måde at forvandle dit madaffaldsrester til en naturlig og rig gødning ved hjælp af ormene. Disse små væsner kan nemt spise dine rester af køkkenrester og omdanne dem til værdifuld ormestøbning eller ormekompost.

Selvom du bor i en lille lejlighed eller lejlighed, kan du nemt placere en ormespand enten på en altan, så længe den er kølig og skyggefuld og væk fra direkte sollys.

Køber du ormespanden, kommer den normalt i stabelbare plastbakker eller beholdere med måske mindst 3 beholdere. Den nederste beholder er normalt fastgjort med hane eller tud for at dræne overskydende vand væk. Dette vand kendt som orme te er fremragende til at blive brugt til din plante, men det skal udvandes først, da det er meget koncentreret.

Ok, nu hvor du har fået ormespanden, skal du placere den i et køligt og skyggefuldt område i dit hjem, måske på balkonen, bagerst i dit køkken eller i garagen.

Stil den anden beholder op med fugtig, revet gammel avispapir, og sørg for, at den ikke er våd eller fugtig. Du kan også tilføje eventuelle æggekartoner, der er blevet revet i små stykker, noget savsmuld og et lag jord for at gøre det mere hjemligt for disse små væsner. Sørg for, at sengetøjet er løst stablet og ikke stramt for at tillade let bevægelse af ormene.

Så kan du tilføje det dine rester af køkkenaffald, men du skal sortere dem fra først, da ikke alle er egnede til ormene. Du kan lægge rester af frugter og grøntsager, men ikke af citrusfrugter som appelsiner eller ananas. Undgå krydret mad og salt mad såsom kølig mad, karry, salt, hvidløg og løg.

Teposer, kaffegrums, knuste æggeskaller, brød er også gode til dem. Andet affald som støvsugerstøv, rådne blade og hår er også velegnet som ormefoder. Giv dem ikke kød, fisk eller kylling, da disse kan være fedtede og fede og ikke deres favorit.

Maden kan lægges på skift mellem sengetøjet for at undgå ubehagelig lugt fra ormebeholderen. Så kan du tilføje ormene. De bedste orme til dette job er normalt de røde orme, som du i første omgang kan få fra de lokale ormebønder eller leverandører.

Med den rette tilstand kan ormene æde og fordøje madaffaldet omkring halvdelen af deres egen vægt dagligt. Hvis du for eksempel har 500 g orme, kan de nemt spise 250 g madaffald dagligt. Det, de udskiller, f.eks. ormeposen eller ormestøbningen, er fantastisk som naturlig gødning til dine planter og haver. Ormestøbningen er fri for kemikalier og i stand til at beskytte dine planter mod alle sygdomme.

Når maden og sengetøjet er næsten færdigt, kan du stille den øverste beholder op med et nyt sæt sengetøj og madaffald som beskrevet ab