De fleste fotografer i dag, både amatører og profesjonelle, har et bordstativ i gadgetvesken for bruk når de fotograferer små gjenstander motatos på en “bordplate”, eller for avstivning på toppen av en bil, vegg eller gjerde når et stativ i full størrelse ikke er tilgjengelig. ikke tilgjengelig eller praktisk.

Det er imidlertid tider når du vil ha ketchup støtte og vibrasjonsstopp fra et stativ, men motivet beveger seg altfor raskt – du kan bare ikke omorientere deg raskt nok til å få bildet: bare tenk på å ta bilder av en aktiv person. barn på en lekeplass. Men du vil virkelig ha stabiliteten som et stativ gir for skarpere bilder som kan blåses opp og fortsatt være iøynefallende skarpe.

Gå inn på det klassiske bordstativet.

Ved å vri det rundt til en ny konfigurasjon med stativet mot brystet og kameraet mot øyet, kan du støtte kameraet for å få mye av den stabiliserende kraften til et stativ på gulvet – men fleksibiliteten til å bevege seg raskt rundt med rask bevegelse fag. Den kan også avstives på en vegg, gjerde, siden av et hus – alt som gir deg stabiliteten du trenger for de skarpeste bildene.

Jeg har to. Først et klassisk Leitz bordstativ med stor kule og socket hode. Jeg tror denne ikke lages lenger (min er over 40 år gammel – Leica lager gode greier!). Det har én ulempe. Du kan ikke stille inn kulehodet for begrenset eller jevnt drag. Den er enten løs eller låst. Og selv om den brettes flat, brettes den ikke kompakt (med mindre du skiller de to delene – noe som gjør det vanskeligere å sette opp raskt).

Jeg brukte dette oppsettet flere ganger og fotograferte Indy Type racerbiler som kjører forbi i over 200 miles per time! Jeg sto omtrent 50 – 60 fot fra banen og panorerte bare hele kroppen, med brystkassen som støttet kameraet, og slapp lukkeren mens jeg beveget meg gjennom panoreringen. Flotte actionbilder – og skarpe! (Bonustips – med denne teknikken kan du senke lukkerhastigheten ned til 1/60 eller 1/125 eller så, og når du panorerer med bilen som går forbi, og slipper lukkeren under panoreringen, får du et bilde som bare ROTER HASTIGHET!)

Og, selvfølgelig, sakte ned litt, du kan bruke den på fotturer for å øke stabiliteten og skarpheten til bildene dine samtidig som du letter lasten du bærer. Og den settes opp raskere enn et stativ i full størrelse.

Min andre, nyere modell er Slik Mini-Pro. Disse folkene lager mange, mange stativer i alle størrelser, vekter, materialer – du kan velge akkurat den rette for dine behov. Stativet brettes veldig lite sammen, og kommer med et typisk (men lite) panoreringshode. Det lille pannehodet er flott for grunnleggende bordplater, men det er litt vanskelig for brystputebruk.

Langt enklere og mer effektivt anbefaler jeg et Kaiser Lightweight Ball & Socket Head for å erstatte pannehodet som følger med stativet (ikke kast pannehodet, du vil alltid finne tidspunkter når du fortsatt vil bruke det). Når du faktisk bruker kulehodet, vil du kanskje ikke låse kulehodet helt, bare bruk en liten dra. Dette gir deg mye mer fleksibilitet til å bevege deg med motivet, samtidig som du får ekstra støtte for ekstra skarpe bilder.

Siden Leitz-modellen ikke lenger er tilgjengelig (med mindre du finner en brukt), vil Slik/Kaiser-kombinasjonen utgjøre et verdifullt tillegg til gadgetvesken din, og gi deg frihet til å fotografere motiver i rask bevegelse samtidig som kameraet holdes stabilt nok til å oppmuntre til store utskrifter. vil være stolt av å vise. Dette gjelder spesielt hvis kameraet ditt har bildestabilisering.